Contractor_edited.jpg

DIENSTEN

Schilderwerk

Naast de schilderwerkzaamheden die wij als bedrijf uitvoeren, hebben we goede samenwerking met andere bouwbranches, bent u naast een schilder op zoek naar een andere professioneel in de bouw? Hieronder een overzicht.  vraag ons om informatie. mocht u een vrijblijvende offerte willen ontvangen.

klik hier

 

BINNEN- & BUITENSCHILDERWERK

Of het nou om een nieuwbouwwoning, een bestaande woning of een bedrijfspand gaat: voor zowel uw binnen- als uw buitenschilderwerk bent u bij De Schilders! aan het juiste adres. Elke opdracht wordt door onze professionele schilders op een vakkundige manier aangepakt. Met als resultaat schilderwerk van een uitstekende kwaliteit.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk zorgt voor de uitstraling van uw woning of bedrijf. Wat betreft het binnenschilderwerk van De Schilders! kunt u onder andere denken aan muren, plafonds, kozijnen, trappen en ruimtes zoals de badkamer. Maar naast de uitstraling zorgt binnenschilderwerk van een uitstekende kwaliteit voor bescherming tegen vocht, schimmels en slijtage.

Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk is van groot belang voor het behoud van uw woning of pand. Door de Nederlandse weersomstandigheden hebben hout- en schilderwerk veel te verduren. Het op tijd laten schilderen van de buitenkant is dus van groot belang voor de duurzaamheid. Vakkundig en kwalitatief schilderwerk beschermt én verfraait het uiterlijk van uw woning of pand.

Binnen- en buitenschilderwerk hangen nauw met elkaar samen. Voor het buitenschilderwerk is het namelijk van belang dat het binnenschilderwerk en de glasafdichting aan de binnenkant in een goede staat verkeren. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor binnen- en buitenschilderwerk? Of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

HOUTROTHERSTEL

Wat is houtrot?
Houtrot ontstaat meestal door schimmels die in een vochtig klimaat ruim baan hebben. De volgende vier elementen spelen hierbij een rol: vocht, zuurstof, warmte en een voedingsbodem. De snelheid van het ontstaan van houtrot hangt af van deze vier elementen, waarbij de kwaliteit van de ondergrond (voedingsbodem) een grote rol speelt.

Duurzame bescherming tegen houtrot
De belangrijkste delen van een kozijn of een raam zijn detaillering en verbinding. Deze bepalen de kwaliteit en duurzaamheid en niet, zoals vaak wordt aangenomen; de gekozen houtsoort. Via “lekkages” in de constructies tast vocht het hout onherroepelijk aan en veroorzaakt hierdoor houtrot. Ook gebrekkige glasaansluitingen en slecht ventilerende glaslatten kunnen de oorzaak zijn van een verhoogde vochtbelasting waardoor schade aan hout en verflaag kan ontstaan. Goed en tijdig onderhoud is essentieel. Gelukkig zijn de meeste schades prima te herstellen. Wij voeren veel voorkomende houtrotherstelwerkzaamheden uit. Denk daarbij aan pastareparaties, laminaties, deelvervangingen en het afdichten van openstaande verbindingen. Iedere zwakke plek in het hout wordt zodoende duurzaam hersteld. Volledige vervanging wordt daarmee uitgesteld en zodoende kunnen kosten worden bespaard.

GLASVEZELBEHANG

Naarstig bent u op zoek naar glasvezelbehang. Er zitten namelijk nu al scheuren in uw gestucte muur. Hartstikke zonde, maar helaas een veelvoorkomend probleem. Nieuwbouw woningen werken namelijk, waardoor er barsten in uw wanden kunnen ontstaan.

Een open systeem is een combinatie van een minerale muurverf en de 40300 glasvlies/renovlies dat zeer dampopen is en een zeer goed ultra mat product systeem is en het word één met de de muur, je krijgt dan 1 open systeem wat vocht doorlatend is, hier kunnen zich geen ziekte kiemen/schimmel achter het behang ontstaan. Het zweet dus niet bij vocht problemen vooral bij nieuwbouw is dit belangrijk omdat er nog veel vocht in de muren zitten. Maar ook voor je eigen gezondheid is het goed omdat deze materialen geen schadelijke stoffen bevatten, het is ook goed te reinigen zonder dat je glimmende plekken ziet. Het word samen dus één product wat één word met de muur en ook weer goed is voor een vervolg systeem. Als je later een keer iets anders wilt.

AIRLESS SPUITEN

Relatief nieuw techniek

Airless spuiten is een relatieve nieuw techniek voor het aanbrengen van lakken of latex die sinds enkele jaren op de markt is. De verf wordt bij Airless Spuiten onder hoge druk en zonder toevoeging van lucht door een nauw spuitstuk geperst. Het resultaat is een mooi egaal oppervlak. De techniek van Airless spuiten is vergelijkbaar met de techniek die gebruikt wordt om auto’s te spuiten met dien verstande dat de overspray of verneveling veel geringer is. Daardoor werkt Airless spuiten sneller en geeft een mooier resultaat dan “rollen” of “kwasten”.


Voorbereidingen

Het eindresultaat van Airless Spuiten wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van de voorbereiding. De te behandelen ondergronden moeten goed schoon zijn en eventueel voorbehandeld. Daarnaast moet alles dat niet gespoten mag worden, goed worden afgeplakt. Dat kunt u voor een belangrijk deel zelf doen, maar wij kunnen ook een deel van deze werkzaamheden voor onze rekening nemen.Voordelen Airless spuiten

De voordelen van Airless spuitwerk zijn:

De verf behoeft minder te worden verdund. Daardoor kan in een spuitbeurt een grotere laagdikte worden bereikt en is er sprake van een betere dekking. Het is dus efficiënter in het gebruik van de verf;

Omdat geen perslucht wordt gebruikt komt de verf minder hard op het oppervlakte terecht, is er minder verneveling en kaatst er minder verf terug die verloren gaat;

Door het ontbreken van perslucht kunnen hoeken en sterk geprofileerde oppervlakten beter bereikt worden. De luchtstraal wordt niet teruggekaatst waardoor mogelijk luchtkussens ontstaan die het aanhechten van de verf bemoeilijken;

Het is sneller dan rollen en veel sneller dan kwasten;

De prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend, zeker in vergelijking met rollen.

Het resultaat van Airless spuiten is altijd bijzonder strak en egaal en geeft een uitermate fraai afwerking van uw kamer of huis.

Met airless spuiten is het dus mogelijk in een relatief korte tijd een super strak te bereiken.

De verf wordt door Schildersbedrijf Taeke van der Veen aangebracht met een professionele airless spuitinstallatie.

Airless spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepast. Dit is ook de beste oplossing voor een mooie gladde afwerking op glad stucwerk. Bij het traditionele rollen immers zal altijd een lichte structuur afkomstig van het oppervlak van de roller in de toplaag, zichtbaar blijven

voor meer informatie

GLASZETTEN/VERVANGEN

Enkel of dubbel glas

voor meer informatie

VanMenkSchiderwerken           
Duurzaam schilderwerk | Met oog voor detail. .

📞 035 888 60 14 MOB 06 128 733 17

  • Google Places
  • Instagram
  • Facebook

©2020 door Van Menk schilderwerken alle rechten voorbehouden. 

 KvK: 5734772